Viikko 17

Kaksi viimeistä viikkoa ovat ollut jokseenkin aika stressaavia. 

Tutkintonäyttö vaatii opiskelijalta hyvää paneutumista tutkinnon perusteisiin. Täytyy olla itse selvillä työtehtävistä, jotka on tehtävä näyttöjakson aikana arviointia varten. Kaikki tutkinnon perusteiden vaatimukset tulee täyttyä ja työtehtävät suoritettua opiskelijan ennalta laatiman tutkintosuunnitelman mukaisesti. Tutkintosuunnitelman on opettaja käynyt läpi ja hyväksynyt ennen näyttöajankohdan alkamista. Käytännössä tutkintoon liittyvät työtehtävät tehdään yleensä työpaikalla muiden, ennalta sovittujen,  normaalien asiakaspalvelutöiden ohessa. Työnantaja järjesti minulle onneksi kahvilan puolelle sijaisen siksi aikaa, kun tein suurimman osan toimistotehtävistä. Sain keskittyä tekemiini dokumentteihin ja raportteihin ilman keskeytyksiä. 

Kävimme eilen työpaikka-arvioijan kanssa läpi tekemäni työtehtävät. Arvioija kirjasi hänen arvionsa työtehtävistä suoriutumisesta ja lähetti arvion koululle opettajani tutkittavaksi. Minä täydensin itsearviointilomakkeeseen arvioni omasta suoriutumisestani tutkinnossa. Tämäkin dokumentti lähti opettajalleni luettavaksi.

Viikon päästä on vuorossa arviointikeskustelu opettajan ja työpaikka-arvioijan välillä. Silloin käydään vielä läpi kaikki tutkintoon kuuluvat asiat ja varmistetaan, että työtehtävät on tullut tehtyä. Myös ennakkoon lähetetyt Word-, Excel-, ja Power Point- dokumentit arvioidaan ja katsotaan, että tutkintoon vaadittavat kriteerit täyttyvät niiltäkin osin. Lopuksi opettaja ja työpaikka-arvioija päättävät lopullisen arvosanani asiakaspalveluosiosta. 

Nyt voi jo hieman huokaista. Kaksi viimeistä viikkoa harjoittelustani voin keskittyä espanjan kielen opiskeluun kahvilatyöskentelyn ohessa. Ja jos sitä nyt ehtisi ulkoillakin hieman enemmän. Viime viikot on tullut vietettyä aika tiiviisti tietokoneen ääressä ennen työpäiviä ja niiden jälkeen. 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit