Viikko nro 5.

Vaikka edelleen on viileää iltaisin, öisin ja aamuisin, on tämä jokapäiväinen auringonvalo todella mieltä piristävää. Iltapäivisin on ollut mukavan lämmintä, välillä jopa +22 astetta. Eli ulkoiluilmaksi erittäin sopiva. Tuulisina päivinä keli tuntuu kylläkin huomattavasti kylmemmältä.


Tällä viikolla minulla oli tapaaminen paikallisen poliisiviranomaisen toimipisteessä NIE-numeron (Número de Identificación de Extranjero eli ulkomaalaisen henkilötunnus)  hakemista varten. Asiointi oli nopeaa ja helppoa. Mutta vain sen takia, että olin palkannut kieltä ja viranomaistoimia ymmärtävän avustajan. Hän oli toimittanut poliisille kaikki tarvittavat dokumentit oikein täytettyinä etukäteen, hoitanut leimaveron maksun pankkiin ja varannut meille ajan poliisin toimipisteeseen. Minun ei tarvinnut muuta kuin todistaa henkilöllisyyteni ja allekirjoittaa hakemus paikan päällä. Käynti kesti kokonaisuudessaan n. 7 minuuttia. Suosittelen erittäin lämpimästi avustajan palkkaamista. Tulevalla viikolla voin sitten hakea valmiin kortin samasta osoitteesta. 


Espanjan kielen oppiminen etenee tuskastuttavan hitaasti. Välillä on päiviä, ettei mikään espanjankielinen puhe tahdo onnistua, enkä ymmärrä paikallisten puheesta kuin osia sieltä täältä. Onneksi välillä on ollut myös vähän parempia päiviä, jolloin sanat löytyvät helpommin ja suusta tulee ulos ihan kokonaisia lauseita ja ilmeisesti ihan ymmärrettävästi. Työkavereiden kanssa joudumme turvautumaan välillä kääntäjään, että ymmärrämme asiat oikein puolin ja toisin. Onneksi ovat olleet kärsivällisiä ja ymmärtäväisiä. 


Töissä on ollut kiireisiä päiviä. Tarkoittaa, että työpäivät kuluvat todella nopeasti ja huomaan olevani yllättävän väsynyt päivän jälkeen. Koko ajan tulee uutta opittavaa ja jo aiemmin opituista asioista yritän tehdä rutiineja toistojen avulla. 
Tällä viikolla olen päässyt myös tutkimaan myyntiraportteja ja perehtynyt espanjankielisiin ostolaskuihin. Erittäin mielenkiintoista ja kokonaisuuden hahmottamisen kannalta tärkeää. Onneksi olen aiemmissa harjoittelupaikoissa Suomessa saanut käsitellä raportteja ja laskuja ja harjoitellut kirjanpidon työtehtäviä. Helpottaa huomattavasti asioiden ymmärtämistä, etenkin kun vieras kieli tuo mukanaan oman lisähaasteensa. 




Vapaalla ollessani en voi olla ihmettelemättä luonnon ja ympäristön erilaisuutta kotimaisemiin verrattuna. Ja tietenkin tuota aurinkoa. 
Meren rannassa keskellä kaupunkia seurailin silkkihaikaran kalastuspuuhia. 


Puistoissa kasvaa aivan järkyttävän suuria kaktuspensaita. Piikitkään eivät ole ihan pieniä. Kokemuksesta voin kertoa, ettei noihin kannata törmätä pyöräillessä. Kokeilin kerran nuorena Sisiliassa enkä suosittele. Piikkejä ei saanut mitenkään irti vaatteista ja tuskallista oli niiden irti vetäminen nahkasta. 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit