Viikko nro 6.

Ostin kesäkukat ja laitoin ne jo parvekkeelle kasvamaan, siis helmikuussa. Yöllä lämpötila laskee alimmillaan +6 asteeseen, joten ei tarvitse pelätä kukkien paleltumista. Lähinnä pitää suojata kukkia liialta auringolta.


Uuden kielen opiskelu ja uusi espanjankielinen työympäristö tuntuvat rasittavan päätä yllättävän paljon. Työpäivien jälkeen iskee uskomaton väsymys ja tuntuu että pää tarvitsee hetken hiljaisuutta ja lepoa, etenkin kun työpäivät ovat nyt olleet välillä aika kiireisiä. Paljon kävelyä ja tavaroiden kantamista, mutta päivä sujahtaa ohi todella nopeasti, kun tekemistä on koko ajan. Tällainen työtahti sopii minulle oikein hyvin.


Vapaa-ajalla käytän 1-2 tuntia joka päivä kielen opiskeluun, välillä kyllä enemmänkin. Muutoin en pysy vauhdissa mukana työpäivien aikana. Työpaikassani on kaksi kokkia, jotka molemmat ovat täysin espanjankielisiä. Tarkoittaa sitä, että ruokatilaukset on vietävä keittiöön espanjaksi kirjoitettuna, jotta kokki tietää tarkalleen minkälaisen ruoka-annoksen tilauksen olen ottanut vastaan ja ruoka tulee oikeanlaisena keittiöstä valmiina. Eli käytännössä kuuntelen yleensä joko suomen- tai englanninkielisen tilauksen ja samalla käännän sen päässäni ja kirjoitan espanjaksi keittiöön vietävään tilauslappuun. Ei suju aina kovin nopeasti. 
Espanjankielisten asiakkaiden kanssa voin tietenkin kirjoittaa tilauksen suoraan ylös ilman sanojen kääntämistä, mutta ongelma on edelleen nopeasta puheesta sanojen poimiminen. On pakko varmistaa espanjankieliseltä työkaverilta, että ymmärsinkö varmasti oikein. Ja pyytää asiakkaalta anteeksi etten ymmärrä vielä ihan kaikkea espanjaksi. Onneksi asiakkaat ovat olleet erittäin ymmärtäväisiä ja välillä myöskin ihan ilahtuneita siitä, että puhun ja ymmärrän tämänkin verran. 
Saksaa ja ruotsia olen myös päässyt käyttämään jonkin verran työpäivien aikana. 
Välillä ostosten hintoja kertoessani numerot pyrkivät tulemaan suusta ihan väärällä kielellä ja joudun pinnistelemään todella kovasti, että saan ajatukseni käännettyä oikealle kielelle. Ai miksiköhän väsyttää työpäivien jälkeen. 




TorreMarketissa keittiöstä tulee ulos joka aamu  upeita ja hyväntuoksuisia leivonnaisia kahvion puolelle. Lähes kaikki herkut leivotaan ja paistetaan alusta asti itse omassa keittiössä. Aamuisin tuoksuvat tuoreet korvapuustit, munkit, lihapiirakat, karjalanpiirakat ja monet muut paistokset. Jotenkin kahviossa tuoksuu hyvin kotoisalta. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit