Hei!
Hiekkarantaan (ja aurinkoon!) ovat vaihtuneet lumiset maisemat. Rannalla olen kylläkin käynyt vain tekemässä juoksulenkkejä, ei täällä mielestäni vielä auringonottokelit ole. Toki kylmimpinäkin päivinä, eli kun lämpömittari on kohonnut päivällä vain +12 asteeseen, on rannoilla ollut joitakin lämminverisiä aurinkoa ottamassa. Minulla viikko on mennyt lähinnä käytännön asioita hoitaessa ja espanjan kieltä opiskellessa.

Havaintoja ensimmäiseltä viikolta:
  • Espanjan kielitaitoni ei todellakaan vielä riitä asioiden hoitamiseen viranomaisten kanssa. Kokeiltu on. Yritin hoitaa itse N.I.E. numeron ja oleskeluluvan hankkimisen vajavaisella kielitaidolla. En ymmärtänyt puoltakaan mitä ystävällinen virkailija minulle selitti. Onneksi löysin lakitoimistossa työskentelevän suomalaisen, joka lupasi hoitaa asiaa puolestani. Ja toimiston kulukorvaus kuulostaa kohtuulliselta verrattuna siihen, miten paljon aikaa itselläni menisi kaiken tarvittavan etsimiseen ja papereiden kääntämiseen ymmärrettäväksi.
  • Merrellin polkujuoksukengät soveltuvat erinomaisesti hiekkarannalla juoksuun. Kaikki lähitienoon julkiset polut ovat minulle juoksuun sopimattomia. Maaperä on niin kova ja kivinen, että tuntuma on sama kuin juoksisi päällystetyllä tiellä. Onneksi lähellä on pari rantaa, joissa kävely/juokseminen ei ole kiellettyä.
  • Kotona Suomessa mennään kylmänä päivänä sisälle lämmittelemään, täällä se on aivan päinvastoin. Talojen sisällä on asuu kylmyys näin talvisin. Asunnossani on ilmanlämpöpumppu, mutta koska kaikki materiaali on kiveä ja ikkunoissa ei ole tiivisteitä, lämpö karkaa saman tien kun lämpöpumpun sammuttaa. Makuuhuone sijaitsee asunnossa aivan eri päässä kuin lämpöpumpun puhallin, joten sinne asti ei lämmintä yksinkertaisesti mene. Viime yön nukuin pipo päässä (tyyny voi olla ihan järkyttävän kylmä!), kahden peiton alla ja kaksi yöpukua päällekkäin. Aamupäivällä oli pakko lähteä ulos aurinkoon kävelemään  ja lämmittelemään. Ymmärrän kyllä miksi kaupoissa on tarjolla paljon todella paksuja sukkia ja yöasuja sekä hauskasti kuvioituja kuumavesipulloja. Taidanpa hankkia sellaisen. Itseasiassa olen nukkunut aivan erinomaisesti ja pitkiä yöunia kylmässä.
  • Granaattiomenat ovat tähänkin aikaan vuodesta todella mehukkaita ja makeita. Ei ollenkaan sellaisia kuin meillä Suomessa myytävät. Siemenet ovat pehmeitä ja hedelmän maku erittäin makea.


Löysin espanjalaisen vuokraisännän kautta yksityiskoulun, jonne sain järjestettyä itselleni espanjan kielen yksityistunnit perjantai-illalle. Plussaa on se, että koulu sijaitsee aivan asunnon lähellä. Opetus tapahtuu englanniksi ja ainakin eilisen ensimmäisen oppitunnin perusteella 12€ tuntihinta on järkevä sijoitus yksilöllisestä opetuksesta. Sain vielä tänään opettajalta sähköpostilla lisää kotitehtäviä. 
Tämän lisäksi opiskelen kieltä Riverialta saamieni verkko-opintojen kautta. Kun ylihuomenna alkaa työpäivät harjoittelupaikassa, ei taida tulla ongelmia vapaa-ajan kanssa. Lähtöajatukseni onkin ollut oppia espanjan kieli kevään aikana sen verran hyvin, että sillä pärjäisi asiakaspalvelutilanteissa ja normiarjessa. 
Ehdin minä jo käydä maistamassa tapaksia ja churrojakin.







Kommentit

  1. Siis aivan huippua Kirsi. Omalta mukavuus alueelta olet lähtenyt pois, uutta oppimaan. Respect ��

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit