Sunnuntai, vapaapäivä, ja ensimmäinen työviikko on nyt ohi. Olen ollut ennen opintojeni alkamista n. 15 vuotta sairaalassa töissä ensin laitoshuoltajana ja viimeisimmäksi hoitologistikkona. Hyppäys sairaalamaailmasta aivan uudenlaiseen työympäristöön ravintolassa on vaatinut itseltäni paljon monenlaista ajatustyötä. 
Kahvila Ellasta ja TorreMarketista voi ostaa kahvila- ja ravintolapalveluja sekä suomalaisia elintarvikkeita ja leivonnaisia kotiin vietäviksi. Työtehtäviini kuuluu hyvin monipuolisesti kaikkia kahvila- ja myymälätyöntekijöiden normaaleja työtehtäviä riippuen työvuoron ajankohdasta. 

Mietin tässä työviikon päätteeksi, että mitä kaikkea uutta sitä onkaan tullut opittua jo tämän yhden viikon aikana. 

Kassakone (onneksi myös suomenkielinen ohjelma): ensimmäinen uusi tuttavuuteni. Vaatii vielä lisää opettelua ja tutkiskelua, mutta perustoimintoja osaan jo käyttää.

Korttimaksupääte (espanjan kielinen): periaatteessa helppo käyttää, mutta espanjan kielisten tekstien ymmärtämiseen täytyy keskittää koko aivokapasiteetti ja huomaan, että puhe asiakkaan kanssa katkeaa ajattelemisen ajaksi. 

Käteisen rahan käsittely: kuulostaapa yksinkertaiselta, mutta tottumattomalle tässäkin on oma opettelunsa. Oltava ehdottoman tarkkana ja silti virheitä meinaa tulla, kun laskettavaa ja huomioitavia asioita on samanaikaisesti niin paljon.

Kahvikone: tällaista en myöskään ole koskaan aiemmin käyttänyt ja myös periaatteessa yksinkertainen, mutta tässä on ehdottomasti myös omat niksinsä. Ja tuo kahvimaidon vaahdotus. Apua. Huomasin viettäväni osan vapaa-päivästäni etsien netistä kaikki mahdolliset ohjevideot siitä, kuinka maito lämmitetään ja vaahdotetaan oikein. Sain kyllä hyvän opastuksen asiaan työpaikalla, mutta minulle jäi epäilys, etten itse vielä ihan kaikkea ymmärtänyt espanjankielisestä opastuksesta. Oma maitovaahtoni kun ei näyttänyt lähimainkaan samalta kuin kokeneen opastajan. Nyt nämä kaksi tietolähdettä yhdistäen ymmärrän periaatteessa kuinka se tehdään oikeaoppisesti. Jatkan harjoittelua heti huomenna työpaikalla.

Espanjan kieli: paljon uusia sanoja (muchas palabras nuevas). Osa ei kylläkään meinaa millään tarttua muistiin ja joudun kaivamaan niitä kääntäjän ja sanakirjan avulla taas uudelleen pääni käsiteltäväksi. Joudun tekemään muistisääntöjä joidenkin sanojen kanssa, muuten en millään pysty löytämään oikeaa sanaa. Perjantaina kävin yksityisopettajan kanssa läpi sanoja ja asioita, joita en ole ymmärtänyt, osannut sanoa tai kääntää. Ja sain taas paljon uusia kotitehtäviä. 


Työpäivien jälkeen olen päättänyt ehtiä vähän ulkoillakin, joko juosten tai kävellen. Yksi lempipaikoistani on Parque de Las Naciones eli kansakuntien puisto. Siellä elelee ja kuljeskelee vapaana suuri määrä erilaisia lintuja. Puiston ympäri kävellessä olen taatusti joka kerran kuullut kukon tai kukkojen kiekuvan. Jostain syystä siitä tulee maalaistytölle aina hyvä mieli. 




Ensimmäisen viikon aikana olen saanut myös tutustua uusin mukaviin työkavereihin ja  niihin ihaniin asiakkaisiin. Ja täytyy sanoa että kyllä olen viihtynyt!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit