Viikko nro 11.

Tällä viikolla on ehtinyt olla monenlaista säätä. Välillä on ollut päivällä +27 lämmintä eli kuumaa ja hyvin tyyntä. Välillä on satanut vettä ja tuullut kovaa ja kylmästi. Iltaisin ja aamuisin täytyy edelleen pukeutua kevytuntuvatakkiin, mikäli haluaa ulkoilla kylmämättä. Iltapäivällä taas tarkenee hyvin kattoterassilla opiskella pelkissä bikineissä. Lämpötilanvaihtelut vuorokaudessa ovat siis hyvin suuria.
Kevät etenee täälläkin. Kukkivia puita ja pensaita tulee vastaan koko ajan enemmän. Appelsiinipuiden kukat tuoksuvat todella huumaavasti. Kävelyreittini kulkevatkin yleensä mahdollisimman monen puiston läpi. 

Tänään tuli koettua maanjäristyskin. Vaikka järistyksen magnitudi oli vain 4,2 Richterin asteikolla, tapahtumaa ei voinut olla huomaamatta. Järistyksen keskipiste oli merellä hyvin lähellä Torreviejaa, n. 40 kilometrin syvyydessä. Olin opiskelemassa olohuoneessa pöydän ääressä, kun yllättäen pöytä tietokoneen alla ja koko huone alkoivat tärisemään ja vapisemaan. Onneksi järistys ei ollut tuon suurempi eikä se kestänyt kuin hetken. Silti tuli vilkuiltua ihan jonkin aikaa merelle ja tarkkailtua aaltojen korkeuksia.




Harjoittelupaikalla minulla on ollut sekä keittiö- että asiakastilavuoroja. Keittiössä olemme jatkaneet kokin kanssa kokeiluja suomalaisten ruokien parissa. Olemme tehneet onnistuneita ja joitakin ei niin onnistuneita tuotoksia. Onnistuneet ovat päätyneet asiakkaille myyntiin ja ne ei niin onnistuneet ihmeteltäväksi ja tutkittavaksi mikä meni pieleen. Kokeilujen kautta ollaan kuitenkin löydetty lopulta se resepti, jolla saadaan aikaiseksi juuri halutunlainen leivonnainen tai ruoka. 




Espanjan opiskelussa olen aloittanut kertauksen ihan alusta. Ajattelin käydä kaiken materiaalin läpi ja katsoa, mitä asioita on jäänyt jo muistiin ja kuinka paljon tulee vastaan "uusia" asioita eli niitä joita en vielä muista. Aika paljon on ollut noita uusia asioita.
Ajoittain tuntuu olo hieman epätoivoiselta. Ainakin silloin kun en ymmärrä työkaverin puheesta kuin muutaman sanan ja asia on tärkeä. Ja vaikka kuinka yritän pinnistää muistaakseni tai ymmärtääkseni enkä silti hoksaa mistä toinen puhuu. Kielioppia olen tankannut aika paljon ja nyt pitänee välillä keskittyä sanaston kartuttamiseen. Samalla kun minä olen oppinut työpaikalla espanjan kielen sanoja, ovat työkaverit halunneet oppia puhumaan, ymmärtämään ja ääntämään suomea. Välillä käydään tuotteiden nimet läpi sekä suomeksi että espanjaksi. Hyödyllistä molemmin puolin.
Englanninkielisen asiakkaan kanssa keskustellessani ja suomalaisista tuotteista kertoessani suustani tuli yllättäen espanjankielisiä sanoja englannin sijaan. Siis mitä ihmettä. Jouduin hakemaan muististani sen englanninkielisen sanan, eikä meinannut löytyä millään. Hämmentävää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit