Viikko nro 8.

Tällä viikolla olen ollut osan ajasta keittiössä kokkien kanssa leipomassa. Ollaan tehty yhdessä rahkapullaa, pullapitkoja, piimäkakkua, mustikkapiirakkaa ja lusikkaleipiä. Käänsimme porukalla suomalaisia reseptejä espanjaksi. Valmistin taikinat ja leivonnaiset valmiiksi kokin seuratessa tarkkaan. Espanjan kielen taitoni ei riitä kuvailemaan valmistusprosessia reseptin pohjalta, joten helpointa ja varminta on tehdä yhdessä ja näyttää kaikki vaihe vaiheelta. Samalla olen oppinut paljon espanjalaisesta ja kolumbialaisesta leipomisesta, kun olemme miettineet eroavaisuuksia ja yhtäläisyyksiä eri maiden ruokien välillä. Ensi viikolla on tarkoitus tehdä suomalaista kääretorttua. Espanjassa ei ilmeisesti aivan samanlaista kääretorttua tehdä, mutta Kolumbiassa se taas on hyvin samanlainen kuin meillä Suomessa ja kolumbialainen kokki tiesi heti mistä puhun. Katsotaan mitä saamme yhdessä aikaiseksi.

Leivonnaisten valmistuksen lisäksi laskin tuotteiden raaka-aineiden ja työn kuluja ja määrittelimme yhdessä kokkien kanssa valmiin tuotteen myyntihinnan. Tämäkin on ollut hyvin mielenkiintoinen työtehtävä ja samalla tulee opittua paljon uusia espanjankielisiä sanoja.

Sain kirjoitettua Liiketalouden perustutkinnon asiakaspalvelun tutkintosuunnitelman valmiiksi ja se on nyt koululla hyväksytty. Harjoittelujakson lopuksi teen kolme viikkoa kestävän tutkintonäytön, jonka perusteella tämä osio arvioidaan ja toivottavasti hyväksytään suoritetuksi. Tutkintosuunnitelman kirjoittaminen oli ihan oma prosessinsa. Siinä joutuu miettimään ja avaamaan hyvin tarkkaan eri työtehtävien vaiheita. Ja tarkkana täytyy olla, että kaikki tutkintoon vaadittavat työtehtävät tulee tehtyä näytön aikana. Muutoin ei tutkinnon kriteerit täyty, eikä tutkinnon osiota saa suoritettua. Näyttöä varten pitää esimerkiksi tehdä Powerpoint-esitys ja osoittaa riittävä taito Exelin ja Wordin käytön osaamisesta. Tekemistä siis riittää reilusti työpäivien jälkeen.


Ulkoilu ja puistoissa kävely tekee päälle todella hyvää työpäivien jälkeen ja opiskelun välissä. Ja erityisesti tämä valoisuus ja oikein miellyttävä lämpötila.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit