Viikko 14

Pääsiäinen lähestyy. Noin 9 miljoonaa espanjalaista jäi viime perjantaina pääsiäislomalle ja sen kyllä huomaa täällä Torreviejassakin. Lähikorttelit ovat olleet aika hiljaisia ja rauhallisia tämän alkuvuoden. Nyt viikonlopun aikana asukkaita on ilmestynyt asumattomilta näyttäviin taloihin ja ääntä ja vilinää riittää kaduilla.

Torreviejassa on paljon vuokra- ja loma-asuntoja. Tämä on myös espanjalaisten lomailukaupunki. Tapasin pari päivää sitten rappukäytävässä Bilbaosta lomailemaan tulleen iäkkäämmän miehen. Hän kertoili esimerkeillä minkälaista on baskikieli, jota Bilbaossa puhutaan espanjan lisäksi. Se ei muistuttanut ollenkaan espanjaa. 

Lauantaina illalla näin kotikadullani ensimmäisen pääsiäiskulkueen. Semana Santa eli pääsiäinen on täällä suuri juhla. Pyhäinkuvakulkueita tulee kuulemma olemaan tulevalla viikolla lähes jokaisena iltana.

Minulla alkaa viikon päästä maanantaina asiakaspalvelun tutkintonäyttö työpaikallani. Tämän viikon vapaat ja työpäivien jälkeiset tunnit menevätkin sitten näyttöön valmistautumiseen.
Näytön aikana tulee tehdä kattavasti kaikkia niitä työtehtäviä, joilla osoitetaan ammattitaito tutkinnon perusteiden mukaisesti. Luen tutkinnon perusteet vielä kertaalleen huolellisesti läpi, sekä kirjoittamani tutkintosuunnitelman. Näytön aikana huolehdin itse, että kaikki tarvittavat työtehtävät tulevat näytettyä tutkinnon arvioijalle. Kertailen ennen näyttöä myös asiakaspalvelun sanastoa espanjan, englannin, ruotsin ja saksan kielellä. Ja suunnittelen valmiiksi, millaisia toimistotehtäviä teen näytön aikana. Minun tulee myös tehdä ja lähettää koululle arvioitavaksi Word-, Excel-, ja Power Point-tiedostoja.
Tekemistä siis riittää. Aion silti ehtiä myös hetkeksi ulkoilemaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit